Якщо проблеми з турбінами я зустрічав на Lexus та Toyota, то TSB по задірах в циліндрах на Lexus LX450D мене дещо здивував.
Отже,
TSB EG-00131L-TME для LX450D - VDJ201
Тема:
Детонація, що обумовлена надмірним зносом циліндра через потрапляння пилу.
Стосується всіх ринків збуту.
Опис проблеми:
Деякі клієнти можуть скаржитися на стук у двигуні. Це викликано надмірним зношуванням отвору циліндра через попадання пилу через систему впуску повітря. Пил може потрапляти через неналежне ущільнення через задир на патрубці впуску повітря.
Процедура ремонта
Замініть патрубок впуска повітря та блок циліндрів в зборі, відповідно до вказівок у посібнику з ремонту.
Застереження:
У деяких випадках можливе надмірне зношування крильчатки турбокомпресора, що спричиняє зниження потужності, появу білого диму або підвищену витрату масла. У цьому випадку замініть турбокомпресор.
-------------------
Сподіваюсь, всі власники Lexus LX450D вчасно та якісно обслуговують своє авто, та стежать за його станом.
Даний TSB я виклав як нагадування, та приділення уваги власниками та майстернями, до данного питання. Ниже наведені фото з цього TSB, які вказують на можливий пошкодженний патрубок, та наслідок його не корректного встановлення або пошкодження.
Дізнатись, чи підлягає заміні впускний патрубок саме Вашего авто, можна дізнатись у ОД. Наскільки мені відомо, це стосується автомобілів до 2019 року випуску.